RSS Feed

Oppmuntringer i en hektisk hverdag

Posted on

I hektiske tider er det lett for at dagene stort sett går i ett og er fylte med altfor mye aktivitet av den typen man kanskje egentlig blir stresset av. I tillegg blir det kanskje lett til at man ikke tar seg tid til nok pauser og gyldne øyeblikk med avkobling og hygge. Sånn er det nok desverre ofte for meg også. Jeg jobber intenst med et forskningsprosjekt innenfor demensomsorgen, som skal skrives til bacheloroppgave og leveres i mai, samt forsvares til muntlig eksamen i juni. Det er, som jeg sikkert har sagt noe om tidligere, veldig interessant og spennende – Men også veldig krevende. Dagene rekker ikke til til veldig mye annet når forskning og pensumstudier, jobb og familie har fått sitt.  Tid til venner, håndarbeid og til å lese skjønnlitteratur har blitt den store salderingsposten i vinter.. Men – Jeg var forberedt på et blodslit dette halvåret og nå er over halvparten av tiden allerede gått. Så jeg står han vel av 🙂

I allefall – Det jeg egentlig skulle frem til i dette innlegget, er at i slike hektiske tider så er det lurt å sikre seg noen små pusterom – som gjerne kan planlegges i forveien, og så man dermed kan glede seg til – hvor man kan koble av, bare kose seg og derigjennom få opp energinivået igjen. – Og sånne ting er jeg etterhvert begynt å bli bedre og bedre på:

 • Jeg trener Tai Chi en time pr uke  (Da er det bare meg og harmonien som teller)
 • Jeg trener Yoga sammen med dattera mi en time pr uke ( og det er energgivende å gjøre koselige ting sammen)
 • Jeg gå på kino/kafétur med gubben eller ei god venninne ca en gang pr måned (koselig og morsomt)
 • Jeg og gubbelillen spiser ute på koselige restauranter ca en gang pr måned (Romantikkfremmende)
 • Jeg prøver å delta i ulike Swaps på Hobbyboden eller Ravelry ca en gang pr måned (morsomt og veldig trivelig)
 • Jeg har ei god bok på nattbordet (for tida: Tapte symboler av Dan Brown – Skikkelig spennende)

Apropos dette med deltakelse i Swaps:

Denne måneden har jeg deltatt i Hemmelig Venn på Hobbyboden. Jeg har fått i oppdrag å sende en hemmelig gave til ei utvalgt dame i Nord- Trøndelag. Jeg så gjorde og gaven besto flerfarget alpakkagarn, hjemmelagde maskemarkører og ei strikkebok med sjalsmønster for det så jeg i ønskelista hennes at hun gjerne ville ha. Jeg har også en gang tidligere fått i oppdrag å sende til samme dama, så kanskje finner hun raskt ut hvem jeg er..

Selv har jeg også mottatt gave fra en Hemmelig venn: 3 nøster med nydelig blåmelert Inca Alpakka, en pose fylt med masse søte og morsomme knapper og 5 poser Nescafe Cafe au Chocolat. Kjempekoselig!

Vedkommende hemmelige venn la også igjen et sett med hint for at jeg skulle klare å gjette hvem vedkommende er: Kommer fra Hedmarken og har en pus i Avataren. Så jeg satte igang med å lete blant alle medlemmene på Hobbyboden for å om mulig kunne finne frem til hvem dette kan være. Jeg landet på RajaPia – Og det viste seg sannelig å være rett. Tusen takk RajaPia for kjempefin gave 🙂

Og til slutt:

Ha ei riktig God Påske alle sammen!

Reklamer

One response »

 1. Det er viktig å sette av tid til deg sjølv og venner når du har det travelt. Hugsa når eg skreiv oppgåve i miljø på UiB då starta eg kva r dag med ein lang tur. Det gjorde svært godt.
  Det er viktig å gjer ting utenom berre lesing og skriving. Du får energi av avbrekka som gjer at du lærer fortare og bedre. Lykke til med oppgåva.
  Søtt bilde du hadde med påskehelsinga. ha ei kjempefin påske du og.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: