RSS Feed

Mine første meiser../ my first Wollmeise..

Posted on

Jeg har prøvd å være standhaftig – leeenge – Men nå går det ikke lenger. Ikke fordi at akkurat det gjøre noe i grunn. Det har ikke vært noe prinsipp for meg å stå i mot eller holde meg unna. Neida. Det har bare blitt sånn – eller for å si det rett ut: Jeg har aldri vært på rett sted til rett tid, mens langerne ennå har hatt noe å selge..

Huff dette høres jo nesten skummelt ut. Men det er det jo ikke. Dette handler kun om natulige materialer. Deilige materialer. Myke materialer som får meg til å gyse over fargesprakende visjoner og inpirative ideer. Og nå har jeg bestemt meg for å teste ut det jeg stadig oftere leser om at andre faller i staver over..

Det er altså garn jeg snakker om. Og ikke hvilket som helst garn heller. Nei her er det snakk om eksklusive saker med begrenset tilgang – Wollmeise – Så klart, tenker du kanskje. Har hun ikke prøvd dette før? Tenker du kanskje også.. Men det har jeg altså ikke. Jeg har som sagt ovenfor aldir summet meg til å være på rett sted til rett tid – For Wollmeise garn selges kun til svært spesielle tider, på en spesiell nettbutikk som stadig vekk blir utsolgt i løpet av få minutter, etter hva jeg har forstått. I allefall er de alltid utsolgt de gangene jeg titter innom. Og jeg har heller ikke tid (eller ork) til å gjøre jevnlige systematiske besøk i den nettbutikken for å sjanse på å treffe rett. Så da har jeg i stedet hittil måttet nøye meg med å være tilskuer fremfor deltaker.

Men nå er det altså blitt en endring på saken. Jeg har oppdaget at enkelte kunder og fan av Wollmeise, av og til selger ut fra sine egne garnlagre. Og heldige meg har på denne måten klart å snuse meg frem til to hesper med eksklusivt Wollmeise garn. Garnet er virkelig fargesprakende og herlig mykt. Akkurat de hespene jeg har fått tak i er 100% merino superwash i fargene «We’re different» som er lilla/marineblå sjattert, og «Pfefferminz» som er sjøgrønn/ turkis sjattert.

Jeg vet ennå ikke riktig hva jeg skal strikke av disse herlige garnnøstene. Men noe riktig fint skal det i hvertfall bli. Det vet jeg. Tenker det sannsynligvis skal bli noe fint til meg selv. Kanskje skjerf, hals, pannebånd eller pulsvarmere. Eller noe helt annet. Vi får se 🙂 …

I have tried to be steadfast – for a loooong time – But now I can’t anymore. Not because this has been a principle for me to resist or to keep away from it, og anything. Oh no.  I just haven’t ever been in the right place at the right time, while henchmen still have had anything to sell ..

Oh – this sounds almost scary, I think. But it really isn’t. This is all about natural materials. Delicious materials. Soft materials that make me shudder of colorful visions and inpirative ideas. And now I have decided to test it out for my self..

Actually it is yarn that I’m talking about. Not any kind of yarn. No, I’m talking about Wollmeise – Off cause, you might think. Has she not tried this before? You might also think..  And thats just about right – I’ve never tryed this exclusive type of yarn before.

But now, it’s goint to be a change on that matter. I now have discovered that some knitters sometimes sell their own stash. And lucky me, in this way I have managed to get my hands on two single skeins of exclusive Wollmeise yarn. The yarn is really vibrant and colorful. I also is delicious soft. Just the skeins I have bought are 100% merino superwash, in the colors «We’re different» (purple / navy), and «Pfefferminz»  (ocean-green / turquoise) .

I do not know what I’m going to knit of these lovely yarn balls. But it is most certainly going to be something really nice. I’m thinking of a scarf, a cowl, a headband or some wrist warmers. Or maybe something completely different. We’ll just have to see …

Wish me good luck 🙂

Reklamer

3 responses »

  1. Gratulere med dine første meiser. Eg er ganske ny på det garnet eg og. Og det er jo berre skjønt da. Du må uansett kva du strikker, strikke til deg sjølv. Den første meisen må du ha sjølv. gler emg til å sjå kva du skal alge av dem. Har bitte litt att av mine to meiser, så dei skal brukes til meg også.
    Ha ein fin kveld. klem

  2. Nydelig farge på Meisene dine. Skjerf/sjal blir nok lekkert!

  3. Jeg har også fått tak i 2 meiser. Vidunderlig. Foreløpig ligger de bare der og kikker på meg. Jeg klemmer på de en gang i blant og tenker på hva jeg skal bruke de til.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: