RSS Feed

En vemodig dag…

Posted on

Vår kjære pus gjennom 13 år, Robin Hood, en staselig distingvert eldre herremann, engang gatas skrekk, konsulent og korpulent, på sitt beste var han på størrelse med en normal Dachshund og 11 kg – Han døde i dag. Det kjennes vemodig og litt trist. Selv bikkja lurer på hvor pus er blitt av…

Pus hadde hanglet endel gjennom vinteren. Han var blitt raumatisk på sine eldre dager, matlysten ble dårlig, han sov mye og trivdes best på det varme badet eller inntullet i ei dyne oppi ei seng. På dyreklinikken forberedte de oss etterhvert på verst mulige utfall. Rundt påsketider ble så situasjonen forverret. Pus fikk feber og drastisk redusert almenntilstand og vi skjønte i grunnen at det gikk mot slutten. Veterinærene bekreftet det samme og i samråd med dem, så fikk pus slippe unna alle smerter og ubehag i dag.

Midt i all elendigheten, kom dattera vår til å tenke på at det kunne vært koselig å få poteavtrykk av pus, som minne. Så vi spurte veterinæren om det var mulig. De hadde aldri fått det spørsmålet før, sa de, men var velvilligheten selv og ordnet med både poteavtrykk og laminering slik at dattera vår kunne få et fint minne av pusen vår. Jeg må virkelig si at til tross for hvor trist det var å måtte avlive den kjære katten vår, så var det veldig hyggelig gjort av veterinærene på Vestby Dyreklinikk å lage dette finne minnet til oss. Det er vi takknemlige for.

Pus blir høyt savnet og respektfullt minnet – Han har jo vært en viktig del av vår familie gjennom 13 år nå. Vi husker at vi har både ledd mye av spilloppene hans, vært stolte over staseligheten hans, og vi har tidvis vært oppgitt over slosskamper og at han stadig skulle tisse på bikkjas soveplass. Alt som hører med et godt og allsidig kattehold, med andre ord. Nå er det desverre over. Vi opplever likevel at beslutningen om at han skulle få slippe nå, har vært god på alle måter. Vi tenker på og trøster oss med at pus har hatt et godt liv og da fortjente han å få en så god slutt som mulig også, når sykdom gjorde at det ble sånn som det ble.

 

En vemodig men god hilsen i dag altså,
fra Petronella

 

Reklamer

14 responses »

 1. Kondulerer med pusen. kalrt det er vemodig og trist når ein som ein har hatt hos seg i 13 år går bort. godt att dere har det fine minnet av den. da er det lettere å komme over tapet. Klem fra meg

 2. Nei, så trist. Men en ting er sikkert, han har hatt et godt liv, og dere har mange gode minner. Veldig koselig med potetrykket – det var faktisk en veldig god idè, og et godt minne.
  Klem fra meg

 3. Tusen takk Cecilie – for omtenksom og koselig kommentar 🙂

 4. Den klemmen var god Greta, kjenner jeg. Trenger sånt innimellom 🙂

 5. Så trist å lese. Det er så vondt å miste kjæledyr. Man mister jo en stor del av familien. Så herlig ide med potetrykket. Nydelig minne å ha.

 6. Hjertelig takk Charlotte. Potetrykket er virkelig et veldig fint minne 🙂

 7. Huff, sånn er trist. 13år er en anselig alder og det er bra han fikk slippe å lide mer, men likevel. Så fin idé med potetrykk. Stor klem og kondolerer.

 8. Takk Sipusa – Tar i mot den klemmen, jeg 🙂

 9. Mine wowwer sender en hilsen til deg, og tenker på Robin. De elsker å hate katter, for å si det sånn. Og det høres ut som han har hatt et flott katteliv 🙂 klem Grethe

 10. Klem tilbake Grethe 🙂

 11. Så trist, så trist når kjæledyr-familiemedlemmene blir borte. Klem fra meg.

 12. Takk for god klem Lisbeth 🙂

 13. For et flott navn på en PUS, og veldig fint med poteavtrykkminne.
  Det gjelder å ta vare på de gode minnene og stundene.

 14. Trøst deg med de gode, koselige og morsomme minnene! Har opplevd dette noen ganger, og kjenner den vemodige følelsen. God helg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: