RSS Feed

GOD JUL

Endelig er dagen her, som vi alle har ventet på gjennom hele høsten – Julaften. I dag feires det i nesten hvert et hjem – på ulike vis – Noen feirer Jesusbarnet som ble født, andre feirer at sola og lyset, andre feirer noe helt annet. Det spiller i grunnen ikke så veldig stor rolle, tenker jeg. Det viktigste er å samle de vi har kjærest og sammen feire dagen og hverandre.

Julen2012_2

God mat og drikke hører med, og hos oss er det Ribbe med surkål, gulrøtter, epler, svisker og mandelpoteter som gjelder. Drikke består av den enhver måtte begjære; rødvin, hvitvin, juleøl i måtelige mengder, eller julebrus, vann og en liten akevitt. Til dessert serveres jordbær og is sammen med kransekake, kaffe og et lite glass konjakk.

julen2012_1

Filmen Tre nøtter til askepott er obligatorisk for at jeg selv skal komme i rett julestemning. De andre i familien har sine egne filmpreferanser. Gubben vil gjerne se Donalds jul, og ungdommene vil gjerne få med seg Hjemme alene og andre filmer i samme kategori. Heldigvis kan vi sette på opptak så vi trenger ikke sitte plantet foran skjermen for å få med oss det vi helst vil se. Vi koser oss med film når det passer best for oss selv.

Dog SweaterBlue1

Litt julestrikk blir det også tid til i dag og i dagene fremover. Bikkja trenger ullgenser og det litt kvikt. Etter at han ble julefrisert og kortklippet her forleden, så har han naturlig nok lettere for å fryse når vi går på tur. Så jeg plukket  frem et lenge oppbevart DROPS- mønster fra mine gjemmer + garn og pinner og satte igang i går ettermiddag. Utgangspunktet er et enkelt mønster som blir godt modifisert allerede fra starten av. Kun oppleggstall i størrelse medium er likt. Ellers får yndlingshunden personlig ullgensertilpasning fra begynnelse til slutt. Garnet jeg bruker er HIFA Troll og pinner nr 5,5 mm. Så nøye måling og tilpasning er nødvendig hele veien for at det ikke skal bli feil. Ei fin flette nedover ryggen skal det også bli. Det blir vel en fin julegave? Jeg strikker for livet, må jo skynde meg sånn at han kan bruke den snarest.

Dog SweaterBlue2

 

Jeg ønsker dere alle en riktig gledelig julehøytid !

Reklamer

2 responses »

  1. Ha en fortsatt god jul!

  2. Takk i lige måde Teshastrikk. Kos deg masse 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: