RSS Feed

Kreativ glede

Posted on

I går var jeg på koselig strikketreff med koselige venner, og der ble jeg både inspirert og fikk veiledning i hekling av Karipias søte stjerneformede glassbrikker. Resultatet ble  ikke så verst, om jeg skal si det selv. Likevel må jeg innse at jeg nok var litt ukonsentrert mens undervisningen pågikk. Det var jo så mye trivelig å prate om samtidig. Så da jeg kom hjem heklet jeg likesågodt en ny glassbrikke før jeg tok kvelden. Skapergleden var på plass i dag tidlig også, og nå har jeg fire nye fine jevne glassbrikker ferdig. Den første fra i går får lov til å fortsette og være en «prøvelapp». Det kan jo være litt kjekt å ha noe å se etter ved senere anledninger.

Glassbrikker_2

De fire fine glassbrikkene skal imidlertid få æren av å bli gave til en spesiell person på andre siden av kloden, som ikke er leser av denne bloggen (Derfor kan de vises frem). Så de skal pakkes pent inn og etterhvert sendes avgårde, sammen med litt andre godsaker.

Glassbrikker_3

Materialer er Mandarin Petit i fargene støvbrun og lime. Heklekrok nr 3,0 mm.

Glassbrikker_4

Det er fort gjort å hekle slik søte små brikker, og så blir resultatet så pent – Rett og slett et takknemlig arbeide. Med enkelhet kan også glassbrikkene hekles både større eller doble, og da bli til flotte grytekluter. Kanskje en ide til etterfølgelse…

I have made a few beautiful Star shaped Glass Coasters for an American Swap friend. I really like the result and the color combination of the yarns. The pattern is from My friend Karipia, and is published in Norwegian.

Takk for at du tok turen innom – Vi blogges igjen!

Reklamer

12 responses »

 1. Dei var både praktiske og fine. Så flink du er til å hekle da. Skulle tatt meg tid til litt hekling att eg og. Men det er ein terskel der hm. Kjekt med sånne små strikketreff. Det var eller er strikkekafe her og. Men det er 50-60 stykkjer der og da syns eg att kosen forsvinner. Men sånn er eg da. Ha ein fin kveld og kos deg med litt mer hekling.

 2. Takk Greta. Jeg syns heller ikke at det er så trivelig med for mange strikkersker samlet på treff/strikkekafe. Da blir det for upersonlig for meg også. I går var vi tre stykker som møttes. Forrige gang var vi seks. Tre til ti, er passe og veldig koselig. Alle kan prate med alle og ingen føler seg utenfor 🙂

 3. Koselige brikker!! Ønsker deg en fin dag!

 4. Hjertelig takk Nina 🙂

 5. Så fine disse var! 🙂

 6. Hjertelig takk Marion 🙂

 7. Så fine de ble da, mottakeren blir nok glad for disse.
  En flott fredag og helg ønskes deg.
  Stor klem fra meg.

 8. Ja ikke sant Kari. Tusen hjertelig takk for god veiledning, inspirasjon og en trivelig kveld. Kos deg masse i dag – klem

 9. Hei! Hvor finnes oppskriften på disse?

 10. Hei Margrethe. Oppskriften på glassbrikkene fikk jeg muntlig fra Karipia selv. I innlegget finner du direkte link til Karipias blogg, hvor hun skriver om glassbrikkene sine. Du kan eventuelt henvende deg til henne.
  Lykke til 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: