RSS Feed

Fanakofta er endelig ferdig! My Fana jacket is finally completed!

Det er en nesten merkelig følelse – Omtrent nøyaktig 3 år etter at jeg begynte på dette Fanaprosjektet, er jeg endelig ferdig! HIPP HURRA!

IMG_4037FullSizeRender

Etter å ha brukt tid og glede på mange andre spennende strikke- og hekleprosjekter de siste årene, tok jeg frem Fanakofta igjen på nyåret. Plutselig hadde jeg liksom ny giv til å ferdigstille kofta mi. Da jeg la den ifra meg for ca 11/2 år siden, så hadde jeg rett og slett kjørt meg fast når det gjalt monteringen. Jeg klarte ikke se for meg sluttproduktet, og jeg klarte ikke bestemme meg for utseende på stolper og halskant. Så jeg la den helt vekk for ei stund.

FullSizeRender FullSizeRender

Men kofta var ikke glemt. Jeg har hatt den fremme ved jevne mellomrom. Tittet på den, og fundert på om jeg ikke like godt skulle klippe den opp og sy den om til pute. Heldigvis!!, tenker jeg i dag, klarte jeg å styre klippelysten og lot kofta få hvile mens jeg jobbet med ferdigstillelsen i hodet og i hjertet.

Det har tatt tid – Masse tid. Alt for lang tid, kanskje. Men nødvendig og tilstrekkelig  med tid. Jeg har snakket med strikkevenner og strikkende kolleger. Hørt hvordan de har ferdigstilt sine kofteprosjekter. Om de har har strikket stolper og halskant rett opp eller på tvers. Med rettstrikk, perlestrikk, rillestrikk, eller ribbestrikk. Og hvordan de har gjort det med knapphullene, og beleggene, eventuelt båndkant, etc. etc.etc. Mye å tenke på. Mye å finne ut av.

FullSizeRender   FullSizeRender

Jeg fant ut av det til slutt – Hvordan jeg ville ha sluttresultatet på Fanakofta mi. Jeg bestemte meg for enkle ribbestrikkede stolper og halskant, nedenfra og opp. Jeg gikk bort fra opprinnelig tanke om å ha båndkant på kofta, til å bestemme meg for å hekle en tynn blondekant langs stolper og hals, samt strikke rød belegg langs stolpene.

FullSizeRenderFullSizeRender

Og sist men ikke minst, så valgte jeg tinnknapper med søte knopper på. Jeg syns de kompletterer det klassiske og enkle uttrykket kofta ellers har.

FullSizeRender

Så er altså dette prosjektet kommet til en ende. Jeg kjenner meg glad, stolt og ydmyk, over å ha hatt anledning til å kose meg i et ukjent antall timer med strikkepinner og garn, og over å ha fått till et produkt som jeg endelig kan si at jeg er mektig fornøyd med.

Jeg har ikke noe fullpositurs bilde av meg selv i med kofta på ennå, men det kommer – om ikke så lenge.

Ha en riktig fin søndagskveld og ei fin strikkeuke fremover 🙂

10 responses »

 1. Koften din ble aldeles nydelig. Det gjør vel ingenting om det tar tid når resultatet blir så fint:-) Viktig å kose seg underveis, og finne ut av hvordan tingene skal løses på best mulig måte.

 2. Takk for gode ord Strikkern 🙂

 3. Kjempefin! Den røde kanten ble en artig detalj.

 4. Ja ikke sant, Marialovviken. Tusen takk. Det syns jeg også – en enkel liten fargeklatt som frisket opp 🙂

 5. Gratulerer med ei kjempeflott kofte. Den kan du vere skikkelig stolt over. Av og til tar ting tid. Og det ligger masse minner i den kofta. Tenk på alt den ahr vore med på. Flytting, forelesning, lange bilturer, ja masse. Eg monterer ikkje sjølv så eg syns du ahr vore kjempeflink og fått til eit virkelig produkt du kan vere megastolt over. Virkelig. Stolt over. Gleder emg til å sjå deg i kofta. stor klem og god ny uke

 6. Nydelig jakke. Veldig fint med den heklede røde kanten på 🙂

 7. Takk for dine gode ord Greta – Jeg har virkelig kost meg med Fanaprosjektet, og så har jeg vært oppgitt og undrende og grublende og lykkelig igjen. En rundans av følelser som passer et prosjekt som har fulgt så tett på livet mitt de siste tre årene. Og nå er jeg ferdig, så nå må jeg finne på noe nytt.. 😉
  Ei fin uke til deg også – Klem

 8. Hjertelig takk Hanne. Jeg er veldig fornøyd selv, og kjempeglad for at jeg klarte å få prosjektet i havn på en så vellykket måte for meg selv 🙂

 9. Hei. Ei nydelig kofte som jeg gjerne skulle visst hvor mønsteret er å finne! Har strikket mange tradisjonelle Fanakofter, men denne skulle jeg gjerne laget ett eksemplar av 😀

 10. Hei Lappguri, og takk for hyggelige ord angående Fanakofta mi. Den er strikket etter inspirasjon fra mønster i boka «Fanatrøyer», av Fana Husflidslag. Lykke til med strikking av egen modell 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: